Rezervația Naturală Corbii Ciungi

Scurtă Descriere

Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi există din anul 1959. Această zonă este considerată cel mai mare complex de izvoare și mlaștini de izvor din țara noastră. Izvoarele și pârâiele izvorăsc din terasa râului Neajlov și formează un complex de zone umede, pe o suprafață de 5 hectare. 

Complexul se află la cca 120 m altitudine, la 200 m de satul Corbii Ciungi. Aceste izvoare alimentează două pârâie lungi, fiecare de 800-1000 m. 

Apa complexului de izvoare provine în totalitate din depozitele de terasă ale Neajlovului. Este împărțit în două complexe de către o suprafață mlăștinoasă mică ce ține loc de “cumpăna apelor”: complexul Fântâna Lisandru Vlăduț și complexul Fântâna Cacaleților.

Particularitatea este data de speciile numeroase de floră și faună acvatică: buhaiul cu burta roșie, brotăcelul (broasca de copac), melcul spiralat, racul de râu, mușchi de turbă. Însă sunt și păsări, cum ar fi: fazanul de vânătoare, ciocârlia de câmp, găița albastră, coțofana, stăncuța, corbul sau graurul. 

Localizare: Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi se află în Satul Corbii Ciungi, Comuna Corbii Mari, jud. Dâmbovița.

Obiective importante din județul Dâmbovița

Complexul muzeal “Curtea Domnească”

Monumente din secolele XV-XVIII

Mănăstirea Dealu

Locul unde se află capul lui Mihai Viteazu

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței este una dintre cele mai cunoscute peșteri din țara noastră. Se află în munții Bucegi

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

Constantin Brâncoveanu, în 1698, a ridicat în centrul localității un palat care să fie lăsat moștenire fiului său Constantin.

Alte obiective turistice din județul Dâmbovița