Muzeul Aviatic “Dumitru Dorin Prunariu

Informații utile

Contact

Adresa: Strada C. Olănescu 19, Pucioasa 135400

Telefon: 0739 173 036 – telefon pentru programări

E-mail: rachete_nicu@yahoo.com

Web: http://www.pucioasa-modelism.ro/muzeul-aviatic/

 

Scurtă Descriere

Muzeul are o secțiune care cuprinde diplome, medalii, afișe, trofee, insigne si uniforme cu caracter aviatic. Vizitatorii au acces la cele 5 aeronave reale aflate în parcul Clubului Copiilor Pucioasa și pot urmării demonstrații de zbor realizate cu exponate din muzeu, pe pista special amenajată.Pista este folosită de asemenea și ca helioport. Mai există una pe dealul Moțăianca – fost poligon.

În peste 60 de ani, mii de elevi au participat la aceste activități. Ele au fost create de Dumitru Diaconescu, Maestru Emerit al Sportului, cetățean de onoare al orașului Pucioasa, inițiator și realizator al Muzeului Aviatic și al concursului Memorial „Henri Coandă”. Alături de el a fost profesorul Popa C-tin Tiberiu care a fost și consilier local al orașului.

În 1977, atunci când a fost inaugurat muzeul, multe personalități, cum ar fi generali și ofițeri din comandamentul aviației civile și militare, au fost prezente. În plus, a fost prezent și Elie Carafoli, al doilea savant după Henri Coandă.

Pasionații de aeromodelism de la Pucioasa au sărbătorit în 2006 „Centenarul Aviației Române” și au emis peste 400 de medalii și de insigne ale Pionierilor Aviației. De asemenea, a fost dezvelit Monumentul Pionierilor Aviației.

Domnul profesor Diaconescu Dumitru a încetat din viață la vârsta de 71 de ani, chiar în Muzeul Aviatic. Pasiunea sa a fost transmisă celor doi copii ai săi, Sandi și Nicolae, care sunt profesori de aeromodele și rachetomodele în cadrul Clubul Copiilor. La rândul lor, copiii acestora, Alexandra și Mario Diaconescu, duc mai departe tradiția.

Obiective importante din județul Dâmbovița

Complexul muzeal “Curtea Domnească”

Monumente din secolele XV-XVIII

Mănăstirea Dealu

Locul unde se află capul lui Mihai Viteazu

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței este una dintre cele mai cunoscute peșteri din țara noastră. Se află în munții Bucegi

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

Constantin Brâncoveanu, în 1698, a ridicat în centrul localității un palat care să fie lăsat moștenire fiului său Constantin.

Alte obiective turistice din județul Dâmbovița